Saopćenje u povodu Međunarodnog dana zdravlja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 
 Cijeneći izuzetno  značajnu ulogu  koju imaju u društvu,  u povodu Svjetskog dana zdravlja, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović svim zdravstvenim radnicima u BiH poželjela je da svoju odgovornu dužnost i ubuduće obavljaju   profesionalno i časno, uprkos problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

 
Potpredsjednica Mahmutbegović  posebno je apelovala  na građane da svom zdravlju posvete veću  pažnju te da vode računa o prevenciji .
 
 „Rana dijagnostika i preventivni pregledi najvažniji su za pravovremenu zdravstvenu reakciju i zato svaki pojedinac treba pomoći sam sebi i ne čekati da bude prekasno. Zdravlje treba biti na prvom mjestu jer samo zdrav čovjek može biti sretan, uspješan i sretan i zadovoljan.
 
Svjetski dan zdravlja ove godine  obilježava se  pod motom:  „Zdravstvene usluge: za svakoga, svugdje“  i sloganom „Zdravlje za sve“, što znači da bi zdravstvena usluga trebala  biti dostupna svima a posebno kategorijama  stanovništva koje nemaju nikakav oblik zdravstvenog osiguranja. S tim u vezi,  društvena zajednica mora  uložiti dodatne napore u kvalitetnu reformu zdravstva u kojoj bi bili prepoznati pacijenti ali i zdravstveni radnici kao davaoci usluga. Na taj način bismo svorili  uslove za profesionalniji rad zdravstvenih radnika a samim tim i  bolju i kvalitetniju  zdravstvenu uslugu svim našim građanima.
 
Uz želje za dobro zdravlje i uspješan rad, zdravstvenim radnicima i svim gradjanima,  upućujem iskrene čestitke u povodu Svjetskog dana zdravlja.“