Saopćenje za javnost RO BOSS Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Predsjednik RO BOSS-a Namir Haračić u ime svih članova i simpatizera BOSS-a upućuje građanima najiskrenije čestitke u povodu 25. godišnjice Dana nezavisnosti BiH, ističući da su građani zbog ugrožene egzistencije prisiljeni da se i demokratskim protestima ponovo bore za nezavisnost države od nemoralnih političara, tajkuna i svih vrsta ratnih i poratnih profitera i mafijaša.

Prvog marta 1992. godine građani su odlučili da BiH nastavi historijski hod kao suverena i samostalna država svih njenih građana i naroda, a za slobodu u nezavisnoj državi izborili su se dostojanstveni ljudi i patriote, koje je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu. I u ovim teškim vremenima, punim novih prijetnji i izazova jer su vladajući političari nastavili varati građane, mora se pokazati spremnost za očuvanje svih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim uslovima.

U ime svih koji su svoje živote dali za nezavisnost BiH, njihovih porodica i svih građana koji su branili državu, građani su dužni demokratskim otporom pokazati snažnu odlučnost da će dati puni doprinos na razvoju demokratske, humane i pravedne Bosne i Hercegovine, za kakvu su se i izjasnili na referendumu, istakao je predsjednik RO BOSS-a Namir Haračić.