Saopštenje povodom 36 godine od smrti Josipa Broza-Tita

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Bosanska stranka želi podsjetiti javnost i iskazati dužno poštovanje prema Josipu Brozu Titu, koji je umro prije 36 godina, 4. maja 1980.

Djelo revolucionara Josipa Broza Tita još za života postalo je internacionalnim simbolom antifašističke, socijalističke i revolucionarne borbe za ljudska prava potlačenih, poniženih i obespravljenih.

Vrijeme nakon Tita potvrđuje da je Titovo doba bilo najprogresivniji period na južnoslavenskim prostorima, naročito sa aspekta socijalne zaštite i prava svih građana na zagarantovanu egzistenciju, besplatno školstvo i zdravstvo…

Penzioneri su imali penzije, antifašisti i borci mirnu starost, djeca su imala sve što je potrebno za zdrav razvoj. Bosanski narodi, nikad u svojoj istoriji, kao ni danas, nisu doživjeli tako nagli progres, kao što je to bilo za Titovog doba.

Tito se brinuo za narod, darivao mu lijep život i sigurnost. Tito je simbol našeg dostojanstva, ponosa, dobrog života, ljudskih i radničkih prava… Tito je otac državnosti Bosne i Hercegovine. Josip Broz Tito je u pamćenju naših građana dokaz da u životu može bit dobro.

Pressjednik-BOSS-a -Bugojno

Safet Idrizbegović