“Sarajevo Publishing” donirao knjige bugojanskim školama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Izdavačka kuća “Sarajevo Publishing” implementira projekat kojim osigurava lektire za biblioteke u osnovnim školama Federacije BiH. U znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju sa ovom izdavačkom kućom, danas su uručili donaciju bibliotekama u Prvoj, Drugoj i Trećoj OŠ Bugojno.

Radi se o izdanjima biblioteke “Lastavica”, namijenjenim upravo djeci u osnovnim školama. Tokom novembra odabrano je nekoliko škola kojima su uručene knjige, a projekat je nastavljen i u ovom mjesecu. Sa novim knjigama, „Sarajevo Publishing“ je danas obradovao mnoge bugojanske osnovce.

Na poziv direktorice Treće OŠ Bugojno Amele Haračić, danas smo zabilježili uručivanje donacije biblioteci ove škole. Kako je istakla , donacije ovog tipa bitno olakšavaju rad školama koje, nažalost, nemaju sredstva za tu namjenu, a realno postoji velika potreba za obogaćivanjem i dopunom bibliotečkog fonda.

Zahvalnost „Sarajevo Publishing“-u, ovom prilikom uputio je i bibliotekar škole Hajrudin Vrebo. Ovom prilikom direktorica Haračić je u ime Treće OŠ-e predstavnicima „Sarajevo Publishinga“ uručila prigodnu zahvalnicu. Što se tiče samog projekta, on će, kako su najavili iz ove bh izdavačke kuće , biti nastavljen , s ciljem da se popularizira čitanje i probudi ljubav prema knjizi, te stvaraju čitalačke navike kod djece.

donacija knjiga 1donacija knjiga 10donacija knjiga 11donacija knjiga 12donacija knjiga 2donacija knjiga 3donacija knjiga 4donacija knjiga 5donacija knjiga 6donacija knjiga 7donacija knjiga 8donacija knjiga 9donacija knjiga