Sastanak o bezbjedonosnoj situaciji na području općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U kabinetu načelnika Općine Hasana Ajkunića održan je sastanak povodom dva nedavna tragična događaja koja su potresla Bugojno, a u kojima su smrtno stradale tri osobe.

Sasatanku su prisustvovali i predstavnici PU Bugojno.

Sasatanak je održan iza zatvorenih vrata. Pored načelnika Ajkunića i načelnika PU Bugojno Mestafe Zahirovića sastanku su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno Salih Gurbeta, šef OKP PU Bugojno Elvir Bajrić i sekretar Općine i OV Bugojno Sejad Pokvić.

Načelnik Općine Ajkunić, zamjenik predsjedasvajućeg OV Bugojno Sdalih Gurbeta i načelnik PU Zahirović po okončanju sastanka zahvalili su se svima onima koji su uzeli učešće u brzom i efikasnom otkrivanju počinioca, te istakli izuizetno uspješnu i primjernu saradnju po vertikali: Policijska stanica – Pilicijska uprava – MUP SBK.

Kako je naglašeno o svim segmentima bezbjednosti na području Općine između predstavnika lokalne vlasti i PU Bugojno redovno se razmjenjuju informacije, a u narednom periodu planirano je i pokrivanje gradskog područja video nadzorom.

Tokom sastanka razgovarano je i o predstojećim Općim izborima koji će biti održani 07. Oktobra kada će biti pojačan nadzor policije na terenu. Očekuje se da će svoju građansku dućnost Bugojanci obaviti dostojanstveno, kako bi proces glasanja protekao bez problema i incidenata.