Sastanak privrednika u zgradi općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u zgradi općine Bugojno održan predstavnika općinsKe vlasti i privrednika Bugojna s ciljem jačanja uzjamne saradnje i pružanja podrške razvoju privrede u lokalnoj zajednici.Prvi korak je, a što je i zaključeno na ovom sastanku, zakazivanje Izborne skupštine Udruženja privrednika općine Bugojno.

 Sastanak je okupio predstavnike javnih i privatnih preduzeća koji djeluju u Bugojnu  te predstavnike vlasti na čelu sa načelnikom i predstavnicima OV-ća.Tokom sastanka razgovaralo se o problemima sa kojima se duže vrijeme susreću bugojanski privrednici i privreda općenito te iznalaženje  rješenja kako bi se stvari pokrenule na bolje. Jedan od bitnih ciljeva je je pružanje podrške privredi iz nadležnosti lokalne zajednice, a koje su predviđene Strategijom razvoja općine Bugojno za period 2010-2020. godina.

Većina sudionika je pozitivnim ocijenila današnji sastanak i kako kažu, samu ideju konačno uspješne saradnje vlasti i privrednika. Istaknuto je na kraju da sve aktivnosti koje će biti poduzete, pa tako i skoro održavanje Izborne skupštine Udruženja privrednika kojoj će predhoditi tematska sjednica, imaju prvenstveni cilj da privredni resurs bude partner općine. Očekuje se da će njihova zajednička saradnja biti još bolja u 2018. godini u interesu razvoja privrede i popravljanja ekonomske slike grada.