Sastanak u Općini o transparentnosti utroška budžetskih sredstava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Danas je u zgradi općine Bugojno održan posljednji u niztu sastanaka na temu:„Transparentnost u trošenju budžetskih sredstava, planovi i zajedničko djelovanje“.

Uz načelnika Hasana Ajkunića i pomoćnika načelnika za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu Seada Karahodžića sastanku je prisustvovalo 10 direktora javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač općina Bugojno.

Od strane načelnika Ajkunića i pomoćnika načelnika Karahodžića učesnici sastanka su upoznati sa budućom obavezom kvartalnih izvještaja o prijemu i utrošku budžetskih sredstava, kao i izvjerštaja o poslovanju u protekloj kalendasrskoj godini.

Pored razmatranja pitanja transparentnosti trošenja budžetskih sredstava sastanak je iskorišten i za razmjenu mišljenja te razmatranje problema i ideja u cilju unapređenja rada, ali i pružanja još kvalitetnijih usluga građanima. Kako je naglašeno uprkos određenim problemima i poprilično zastarjeloj opremi u većini javnih preduzeća i ustanova još nikad se nije desilo da su građani bili uskraćeni za adekvatne komunalne usluge, zdravstvene i usluge pravovremenog informisanja.

Tokom sastanka naglašeno je da će tematska sjednica Općinskog vijeća Bugojno , na kojoj će biti razmatrani izvještaji o poslovanjima u protekloj 2017. godinu, najvjerovatnije biti održana krajem juna. Shodno zaključcima Vijeća ali i obzirom na zakonsku obavezu sva javna preduzeća i ustanove ubuduće će Službi za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu dostavljati tromjesečne izvještaje o prijemu i utrišku budžetskih sredstava.

1234567