Sastanak u Župnom uredu povodom završetka službe župnika fra Zorana Tadića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je općinska delegacija na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem te glavnim imamom MIZ Bugojno, posjetila Župni ured u Bugojnu. Povod je bio odlazak župnika , fra Zorana Tadića, na novu službu u Austriju. Ovom prilikom izrazili su obostrano zadovoljstvo na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji.

Tzv. oproštajnom sastanku u bugojanskom župnom uredu prisustvovali su i predsjedavajući OV Igor Vrljić te vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno Miroslav Zelić. Načelnik kao i svi ostali učesnici sastanka i ujedno pijema kod župnika, istakli su na prvom mjestu zahvalnost fra Zoranu Tadiću za sve učinjeno, posebno kada je u pitanju suživot na ovim prostorima, u znak čega su mu uručili i prigodan poklon. Takođe, poželjeli su mu sve najbolje u novoj službi izvan BIH-ne.

Fra Zoran Tadić je dužnost župnika Crkve sv Ante Padovanskog obavljao u posljednjih 6 godina i kako kaže odlazi na novu službu zahvalan bugojancima, svima zbog kojih će mu boravak u ovom gradu ostati u lijepom sjećanju. Posebno je istakao uspješnu i prijateljsku saradnju sa predstavnicima općine ali I vjerskim zajednicama , što potvrdjuje i osnivanje Medjureligijskog vijeća u Bugojnu čiji rad je rezultirao brojnim uspješno realiziranim projektima. Zaželio je ovom prilikom i uspješan rad novom župniku crkve sv Ante Padovanskog u Bugojnu, fra Hrvoju Radiću.