Savez za bolju budućnost (SBB) – Fahrudin Radončić OO Bugojno sinoć je predstavio kandidata za OV –e za lokalne izbore 2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Savez za bolju budućnost (SBB) – Fahrudin Radončić OO Bugojno sinoć je predstavio kandidata za OV –e za lokalne izbore 2016.

Prisutnima se obratio i kandidat SBB/SDA za načelnika općine Haris Mujić.

Đemal Bilanović, predsjednik OO SBB Bugojno i nosilac liste SBB-a za OV-e Bugojno je nakon pozdravnih riječi govorio o radu SBB-ovih predstavnika na svim nivoima vlasti, posebno u OV –u Bugojno.

– Cilj je pobjeda kandidata koalicije SDA/SBB za načelnika općine Harsa Mujića i kandidata SBB-a za vijećničke mandate. Tvrdim da imamo najjaču snagu da stanje u Bugojnu konačno popravimo. Ova pobjeda treba gradu Bugojnu,a prije svega radi stabilnosti i partnerskog odnosa sa višim nivoima vlasti – kazao je Đemal Bilanović, predsjednik Općinskog odbora SBB Bugojno .

– Bugojnu možemo vratiti nekadašnji sjaj,a uz jasnu viziju, mlade, stručne i dobronamjere ljude možemo Bugojno podići iz pepela. Jako mnogo sredstava ima u Evropskim fondovima,a koje treba iskoristiti. Tražit ću pomoć svih onih koji mogu pomoći Bugojnu –kazao je, izmedju ostalog, sinoć u Kristalnoj sali tokom obraćanja kandidata SDA/SBB za načelnika općine Haris Mujić.

Predstavljeno je 30 SBB-ovih kandidata, koji se nalaze na listi za OV-e Bugojno,a ispred kojih su govorili: Abid Ždralović, Ahmo Ljubunčić, Šefik Parić, Elvedina Rustempašić i Munvera Ramić.

Na kraju se prisutnima obratio i Zlatan Vujanović, federalni ministar trgovine, uputivši poziv građanima da glasaju i podrže kandidate SBB-a.