SDA BiH u Jajcu započela predizbornu kampanju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović obraćajući se na skupu u Jajcu, izmedju ostalog, je rekao:

-Nekima se čini da se BiH u ovom času nalazi na raskršću koji ima dva puta. Nema dva puta za ovu zemlju. Onaj sa referendumima, onaj sa svađama, konfliktima i prijetnjama cjelovitosti ove zemlje odbijanjem investicija, taj mračni put, ta stranputica koja nas vraća u devedesete godine nije alternativa. Mi imamo dovoljno snage, dovoljno pameti, dovoljno iskustva da to zaustavimo. Jedina alternativa je široki put, magistrala koja vodi ovu zemlju ka članstvu u EU, ka članstvu u NATO savezu, ka prosperitetu i budućnosti naše djece. To je jedini put – poručio je Izetbegović.

Istakao je kako su kandidati  za predstojeće izbore, iskusni , odgovorni ,sposobni i kompetentni kadrovi. Zahvalio se Fahrudinu Radončiću i SBB što zajedno sa SDA rade na stabilizaciji prilika u BIH.

-Ova boja i ova boja ne ostavljaju prostora za narandžaste i crvene. Mi pobjeđujemo. Želim da svim našim zajedničkim kandidatima kažem sljedeće. Oni koji su do sada bili načelnici da budu još bolji i bolji od sebe, a oni koji će tek biti izabrani po prvi put da budu bolji od prethodnika, što im neće biti teško – kazao Radončić.

Na skupu u Jajcu predstavljeni su kandidati za predstojeće izbore u BiH.