SDA i SBB jedinstveni u podršci kandidatu SDA/SBB za načelnika Bugojna g-dina Harisa Mujića

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koalicija SDA/SBB formirana na nivou BiH za predstojeće lokalne izbore je stabilna i odraz prije svega zrelosti bošnjačkog političkog korpusa i jedinstva najjačih probosanskih političkih opcija. Ona je u tom smislu neupitna i dosljedno će se primjenjivati na svim nivoima i svim lokalnim sredinama bez izuzetka.

Kao potvrdu tome sinoć (četvrtak) su kantonalna i općinska rukovodstva SDA i SBB održali radni stastanak u prostorijama SDA Bugojno radi dogovora o daljnim izbornim aktivnostima u pogledu zajedničke podrške kandidatu SDA/SBB za načelnika općine g-dinu Harisu Mujiću.

Sastanku su prisustvovali: predsjednik KO SDA SBK g-din Asim Mekić, predsjednik KO SBB SBK g-din Aner Begić, predsjednica OO SDA Bugojno g-đa Melika Mahmutbegović, predsjednik OO SBB Bugojno i nosilac liste za Općinsko vijeće SBB Bugojno g-din Džemal Bilanović, potpredsjednik OO SDA Bugojno g-din Amir Šečibović, nosilac liste za Općinsko vijeće SDA Bugojno g-din Salih Gurbeta i kandidat SDA/SBB Bugojno za načelnika općine g-din Haris Mujić.

Obje stranke na svim nivoima čvrsto stoje iza kandidata SDA/SBB za načelnika općine Bugojnu, g-dina Harisa Mujića, ali će za Općinsko vijeće imati svoje liste i sačuvati svoju posebnost i politički identitet.

Formirano je i Koordinaciono tijelo za izbor načelnika općine Bugojno sastavljeno od predsjednika i članova Izbornih štabova SDA i SBB, a koje će osigurati pobjedu koju koalicija SDA/SBB za načelnika očekuje i u drugim općinama BiH.

Press služba koalicije SDA/SBB