SDP u Bugojnu predstavio projekt „Naš odgovor“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno u četvrtak, u 18 sati, održana je javna tribina pod nazivom „Naš odgovor“, saopćeno je iz OO SDP Bugojno.

 

Učesnici tribine bili su Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH, Miro Lazović, potpredsjednik SDP BiH, Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, Nijaz Helez, predsjednik Kantonalnog odbora SDP SBK i Admir Škandro, predsjednik OO SDP Bugojno.

Cilj javne tribine je diskusija o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Svi prisutni su imali priliku postaviti pitanje gostima na obrascima, koji su dijeljeni tokom trajanja tribine.

Na samom početku gostima se obratio Admir Škandro, predsjednik OO SDP BiH Bugojno. Osvrnuo se na stanje u OO SDP BiH Bugojno. Naveo je da se, uprkos turbulentnom periodu u SDP-u, u Bugojnu uspjelo sačuvati jedinstvo unutar organizacije, te da SDP BiH Bugojno trenutno broji 1.300 članova. Rekao je da SDP u Bugojnu djeluje kao opozicija, te da u svom radu koristi sva politički dozvoljena sredstva kako bi aktuelnoj vlasti dokazali na obavezu poštivanja pozitivnih zakonskih propisa.

Prisutnima se obratio i Nijaz Helez, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH SBK. Naveo je da u Skupštini SBK, SDP ima četiri zastupnika. Istakao je da se zakoni, koje je Vlada SBK donijela za vrijeme kad je SDP bio dio vlasti, uopće ne poštuju.

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH pozdravio je sve prisutne, a posebno demobilisane borce. U svom obraćanju, apelovao je na sve članove i simpatizere SDP-a i sve građane BiH da ustanu protiv teške aktuelne političke situacije. Također, skrenuo je pažnju da je Bugojno jedna od rijetkih općina u BiH koja nema ulicu Maršala Tita. Predložio je da SDP pokrene inicijativu za vraćanje imena ove ulice u Bugojno.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, je rekao da je cilj javne tribine „Naš odgovor“ da SDP dođe do što većeg broja članova, simpatizera i građana BiH, kojima će predstaviti put kojim ide SDP. Osvrnuo se aktuelnu političku situaciju u državi, Zakon o radu, te na tešku situaciju u kojoj se nalaze penzioneri. Istakao je da su, u vrijeme dok je bio premijer Vlade FBiH, penzije povećane dva puta za 5%, dok aktuelna vlast jedva sakupi novac za njihovu isplatu. Također, naglasio je da SDP BiH daje otvorenu, bezuslovnu i konstantnu podršku radu Suda i Tužilaštva BiH, kao i održavanju lokalnih izbora, koji su planirani u oktobru ove godine, saopćeno je danas iz OO SDP Bugojno.

O projektu “Naš odgovor” predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić govorio je i u programu TV Bugojno. Emisiju možete pogledati 17. januara (nedjelja), u 17 sati.