Selektor Golić nakon pobjede nad Poljskom- momci su se „bacali na glavu“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Drugog dana 6. međunarodnog turnira „Rukomet je moja budućnost“ kadeti reprezentacije Bosne i Hercegovine savladali su prošlogodišnjeg finalistu reprezentaciju Poljske sa 27:26 (13:15).

Ovo je prva pobjeda naših kadeta na turniru, nakon koje selektor Nebojša Golić nije krio svoje zadovoljstvo ukupnim nastupom svojih izabranika.

-Svakako da sam zadovoljan, iz više razloga. Mi ovdje na turniru igramo sa reprezentacijama, koje imaju daleko bolje uslove nego mi i svaka pobjeda je plus za sve nas, kako igrače , tako i trenere. Ovako se bori i igra i da smo juče pružili ovakvu igru nebi imali već nakon deset minuta igre minus od pet-šest golova. Ovo je pokazatelj kako valja igrati u svojim klubovima, a posebno u reprezentaciji. Momci su se baš „bacali na glavu“ i pobjeda je došla – kaže selektor BH kadeta Nebojša Golić.

Naglašava kako je turnir veoma jak i da je u Bugojnu na okupu veliki broj kvalitetnih selekcija.

-Svaka čast organizatoru. Što se tiče ekipa, ja nikoga nebi podcijenio. Naša grupa je možda po imenima jača, ali u ovom njihovom uzrastu svako svakoga može pobijediti. Evo u novembru prošle godine smo igrali sa Austrijom i Švicarskom i izgubili, ništa nisu slabiji od ostalih selekcija, tako da smo i u uslovno lakšoj grupi ne znaći da bi ostvarili bolje rezultate – istiće Golić

Za njega su favoriti turnira Hrvatska, Njemačka i Slovenija.

Mišljenja je da ove tri selekcije igraju veoma dobar i kvalitetan rukomet. -Iskreno se nadam da ćemo Hrvatsku gledati u fiunalu, oni imaju jedan sistem, kvalitetnu školu. Njemci, tradicionalno jaki fizički u odbrani, uporni. Malo su me iznenadili sa zonskom igrom, jer je poznato da oni igraju dublju zonu 5-1 sa visokim momcima. Slovenci su pobjednici od prošle godine. Vidjećemo, ima još mnogo utakmica- kaže selektor Golić, koji naglašava kako nije opterećen krajnjim plasmanom.

Bitnije mu je da ekipa iz utakmice u utakmicu igra što bolje. Smatra kako je svaki uspjeh naših reprezentativnih selekcija veoma bitan, a značaj mladih selekcija i njihovi uspješni nastupi su veoma značajni i za seniorsku selekciju, ali i atmosferu u Rukometnom savezu BiH.

-Svakako da je bitno da sve funkcioniše, ali smo igrače udaljili od tih priča, radi li Savez ili ne radi, koji su problemi. Njihovo je da igraju i toga se moram reći i pridržavaju. Naši seniori se svake godine bore, dolaze na okupljanja, putuju, igraju za državni dres i njima kapa dole, svaka čast za sve . Dolaskom selektora Bilala Šumana se pokrenula i ozbiljnija priča o omladinskim selekcijama i nadam se da će se to i nastaviti, da će biti još više okupljanja , te da će i ženska selekcija biti formirana i na taj način krenuti normalan rad u BH rukometu – kaže na kraju razgovora za Avaz.ba selektor kadetske reprezentacije BiH Nebojša Golić.

detalj_sa_BiH_Poljskaimage-0-02-04-193d05ef02adeba4e76265ae6f8904a7965d88f496f6139bb519a964aba9179a-Vimage-0-02-04-dc45c5451be9c897d06b8a98ac4647ae708db6bc4fdcd0bb220350f81e01e718-Vnas_novinar_u_razgovoru_sa_selektorom_golicem_1selektor_bh_kadeta_Golic