Senad Kmetaš bronzani na turniru u Zenici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Proteklog vikenda nastupom na Trećem stonoteniskom turniru u zeničkoj Areni za članove STK „Bugojno“ okončana je takmičarska sezona 2015./2016.godine.

U konkurenciji kadeta Senad Kmetaš osvojio je bronzanu medalju. Turnir je predstavljao otvoreno prvenstvo ZE-DO kantona, a organizovan je u 3 kategorije. Po pozivu organizatora nasupilo je 12 najboljih seniora, 12 najboljih kadeta, a organizovano je i takmičenje veterana.

STK „Bugojno“, na ovom takmičenju kojim je zaključio proteklu sezonu, nasupio je sa dvojicom kadeta Senadom Kmetašom i Miralemom Forićem. Trener Nurudin Jusić izuzetno je zadovoljan učinkom u protekloj sezoni, kao i nastupom u Zenici. Ističe da je klub posebno u mlađim kategorijama protekle sezone ubilježio niz uspješnih rezultata, te napravio pravu žetvu medalja.

Iako će tek od naredne sezone uzrasno preći u kadete Senad Kmetaš na ovoj smorti 12 budućih nada bh stonog tenisa osvojio je visoko treće mjesto i u Bugojno se vratio sa bronzanom medaljom. Većina protivnika sa kojima je igrao u Zenici su stariji od njega,a osvojena bronzana medalja jedna mu je od dražih iako je u protekloj sezoni, na raznim takmičenjima, osvojio više od 10 medalja i 5 pehara.

Nakon ovog takmičenja za većinu članova STK Bugojno uslijedit će kraća pauza, a priprema za narednu sezonu startat će već sredinom narednog mjeseca.

12345678