Servis 11.11.2016.godine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Saobraćajna situacija u BIH povoljna.

Saobraćajnice su suhe ili  mjestimično vlažne,a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan.

 Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Tokom dana, zbog deminiranja terena, povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati), dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi. Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Protekla 24 sata na području SBK dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba teže povrijeđena. Iz saobraćaja su isključena 8 vozila i 6 vozača motornih vozila, uručena su 102 prekršajna naloga iz oblasti saobraćaja, evidentirana su 53 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine. Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -5 stupnjeva, Bjelašnica -4, Sanski Most i Tuzla -1, Sarajevo, Kupres, Bugojno i Banja Luka 0, Zenica, Livo i Doboj 1, Goražde 3, Gradača i Trebinje 5, Mostar 6, Bihać 8 stupnjeva. Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana kiša se očekuje u ponegdje u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Slabije padavine u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom večeri u Hercegovini je moguća i grmljavina. Više padavina u noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne južnog i jugoistočnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni smjer. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

Sutra u Bosni sa snijegom ili susnježicom. U sjevernim područjima će padati i kiša. Glavnina padavina prije podne. U Hercegovini slaba kiša prije podne, na planinama snijeg. U večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga i prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 11 stupnjeva.