servis 21.03.2016.godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce(lokalitet Lučina) gdje se zbog klizišta, saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.Iz BIHAMK-a vozače upozoravaju da vožnju prilagode uslovima i stanju puta .

Proteklog vikenda na području SBK dogodilo se 26 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba teže i 3 osobe lakše povrijeđene. Iz saobraćaja isključeno 20 vozila i 30 vozača motornih vozila, uručena su 352 prekršajna naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je 646 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

VRIJEME Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Prema kraju dana i u večernjim satima postupan prestanak padavina u Hercegovini. Vjetar, slab, u Bosni, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretala se od 8 do 14, na jugu do 17 stupnjeva.

Jutros u 7 sati u Bugojnu je temperature zraka iznosila 6 stepeni dok je u 13 sati bilo 8 stepeni. Sutra oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina od 5 do 15, a u sjevernim i sjeveroistočnim područjima do 30 litara po metru kvadratnom. Jutarnja temperatura od 3 do 7, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 6 do 10, na jugu od 11 do 15 stupnjeva.