Servis 5.11.2016.godine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prema prikupljenim podacima, nema posebnih ograničenja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu,saopćavaju iz BIHAMK-a.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati). Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banja Luka i Prozor-Jablanica. Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno i kišovito. Od sredine dana u većem dijelu zemlje će biti kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova. Vjetar prije podne slab do umjerene jačine južnog smjera. Od poslije podnevnih sati i u noći na nedjelju očekuje se jačanje juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18, na jugu do 20 stupnjeva.

U Bugojnu u 7 sati temperatura zraka je iznosila 3 stepena,a u 12 je bilo 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.11.2016 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini oblačno i vjetrovito. Tokom cijelog dana kiša i pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, rijeđe u Krajini i centralnim područjima. Poslije podne i u noći prolazno će biti kiše u cijeloj zemlji. Tokom cijelog dana jako jugo sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23 stupnja.