Servis 8.12.2016.godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na putevima u BiH danas se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH. Danas od 11 do 15 sati zbog radova na miniranju u kamenolomu na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (na lokaciji Orlova klisura) doći će do kraće obustave (15 minuta). Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-16 Banja Luka-Jajce, M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 u Mostaru. Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske, upozoravamo na usporeno saobraćanje tokom dana, uz povremeno duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 20 minuta,informišu iz BIHAMK-a.

Vrijeme

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni po kotlinama će preovladavati magla ili niska naoblaka do sredine dana kada se očekuje razvedravanje. Na planinama u Bosni sunčano. Vjetar slab, veći dio dana sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Poslije podne vjetar u skretanju na slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.U Bugojnu u 7 sati temperatura zraka je iznosila minus sedam stepeni. 

U petak 09.12.2016., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječna tokove sa maglom. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 8 do 13, na jugu od 11 do 16 °C.