Servisne informacije 02.02.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz umjeren promet vozila.

BIHAMK: Zbog mjestimično guste magle skrećemo pažnju na magistralne puteve: M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište, M-5 Travnik-Lašva i M-16 Livno-Kamensko, kao i na puteve na sjeveru naše zemlje, uz rijeku Savu, te puteve na širem području Živinica, Gruda, Žepča, Goražda i Zenice. Usljed porasta temperature i otapanja snijega, kao i novih padavina, povećana je opasnost od odrona, pa vozačima savjetujemo oprezniju vožnju. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, M-5 Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac. Zbog čestih saobraćajnih nezgoda i učestalih odrona, ne preporučuje se kretanje magistralnim putem M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači ovu dionicu koriste na vlastitu odgovornost, a alternativni pravac je R-402 Cazin-Stijena-Ljusina. Zbog oštećenja kolovoza otežano se saobraća na magistralnom putu M-4.2 kod Velike Kladuše. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana povremeno saobraća usporeno.

Na putevima SBK-a u zadnja 24 sata, dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 162 prekršajna naloga, dok je mobilnim radarima evidentirano 20 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša pada u Hercegovini. Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sanski Most i Prijedor 0; Banja Luka i Zenica 1; Bijeljina i Tuzla 2; Doboj 3; Ivan Sedlo i Jajce 4; Srebrenica 5; Livno i Sarajevo 6; Bugojno i Trebinje 7; Gradačac i Mostar 8; Bihać i Stolac 12; Neum 13°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša uglavnom Hercegovini. Poslje podne lokalno u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje i u Krajini do 15°C.