Servisne informacije 04.01.2017

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 Zbog snježnih padavina, koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, saobraća se otežano i usporeno, naročito na dionicama u višim predjelima.

Na magistralnim putevima Sarajevo-Konjic (Ivan), Sarajevo-Olovo (Nišići) i Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), kao i na putu preko Romanije (Sarajevo-Rogatica) za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Od ostalih puteva gdje se saobraća otežano i usporeno izdvajamo magistralne puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Livno, Gacko-Tjentište (Čemerno), Olovo-Kladanj (Karaula), Sarajevo-Trnovo (Rogoj) kao I na putu Gornji Vakuf –Prozor. Skrećemo pažnju na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima. Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada otežava njihov rad. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme,informišu iz BIHAMK-a.

Protekla 24 sata na području SBK dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo i 5 vozača motornih vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je 158 prekršajnih naloga.

Vrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje zbog niske temperature zraka i jakih do olujnih udara vjetra za vremenski period od 6. do 8 januara. Upozorenje zbog niske temperature zraka je za cijelu BiH, a zbog jakih do olujnih udara vjetra za Hercegovinu i zapad Bosne.Minimalne temperature iznosit će od -19 do -11 °C, a na planinama i visoravnima mogu dostići i vrijednosti od -26 do -20 °C.U priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bugojnu jutros u 7 sati bilo je minus dva stepena,a  u 13 sati temperature zraka iznosila minus 4 stepena.