Servisne informacije 06.02.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

BIHAMK: Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, M-5 Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na putevima SBK-a u danima vikenda, dogodile su se 22 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na zapadu Bosne. Temperature zraka u 07 sati: Bijelašnica -1 , Bijeljina 4, Banja Luka i Zvornik 5, Prijedor, Sokolac, Gradačac i Sanski Most 6, Srebrenica, Zenica, Bihać, Tuzla i Ivan Sedlo 7, Doboj, Drvar i Bugojno 8, Sarajevo, Livno i Jajce 9, Mostar 12 Trebinje 13 stepeni.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne i u večernjim satima padavine u većini područja. U sjeverozapadnim područjima, padom temperatura tokom dana, kiša će postupno preći u susnježicu i snijeg. U noći sa ponedjeljka na utorak, u većem dijelu Bosne, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne, gdje se očekuje od 20 do 40 l/m2. Vjetar prije podne umjeren do jak južnog smjera, a poslije podne slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni.