Servisne informacije 10.03.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajanu situaciju u većem dijelu BiH.

Izuzetak su putevi na jugu gdje je kolovoz pretežno suh. Skrećemo pažnju na učestale odrone, a izdvajamo magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.

Protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda, u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača i 4 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 133 prekršajna naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 25 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole saobraćaja privremeno su oduzeta 4 motorna vozila od osoba za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja. Na području Travnika oduzeto je vozilo Mercedes, a vozač je upravljao neregistrovanim vozilom, a imao je iznos od 1240 KM neplaćenih novčanih kazni. U Bugojnu je oduzeto motorno vozilo Opel Vectra, čiji je vozač upravljao vozilom čija je prikolica bila neregistrovana, a za ranije počinjene prekršaje imao je 840 KM neplaćenih novčanih kazni. U Donjem Vakufu oduzeto je vozilo Golf 2, čiji je vozač alkotestiran i ustanovljeno da je pod uticajem alkohola (2,60 promila), te da ima 3110 KM neplaćenih novčanih kazni. Službenici policije u Vitezu oduzeli su vozilo Audi, čiji vozač višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja i ima iznos od 2160 KM neplaćenih novčanih kazni.

VRIJEME

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg. Očekuje se između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. Mogući su i jaki udari vjetra. U Hercegovini jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

Jutros je  u 7 sati u Bugojnu temperatura zraka iznosila 1 stepen dok je u 11 sati bilo 6 stepeni.

U subotu, 11.03.2017., u Bosni prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica u centralnim i istočnim područjima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima. U Hercegovini prije podne uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura, koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.