Servisne informacije, 10.12.2016

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura u jutarnjim I večernjim satima, upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Jablanice,Bosanskog Petrovca i Bosanske Krupe. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila. Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 u Mostaru.

Vrijeme:

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno vedro, po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature su se kretale od -7, koliko je izmjereno u Bugojnu do plus 5 u Gradačcu I Neumu. Tokom dana je preovladavalo sunčano vrijeme. Dnevne temperature od 8 do 14 °C. I sutra će biti sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne, prije podne, sa maglom i sumaglicom. Jutarnje temperature od -2 do 6, a dnevne od 8 do 14 °C.