Servisne informacije 11.01.2018.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu naše zemlje.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima povremeno pada snijeg koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Zbog magle ili niske oblačnosti u jutarnjim satima vidljivost je smanjena na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. Izdvajamo pojedine dionice uz rijeke: Savu, Lašvu i Bosnu, kao i područje Rostova (M-16.4 Novi Travnik-Bugojno), gdje je vidljivost smanjena na 50 metara. Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Protekla 24 sata na području SBK evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 147 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je 6 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena 3 vozača, koji su lišeni slobode i zadržani u policijskim stanicama do otrežnjenja, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

Vrijeme

Danas u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, povremeno i ponegdje, sa slabom kišom ili rosuljom, a na planinama sa slabim snijegom. Na sjeveroistoku Hercegovine, prije podne slaba kiša. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 4 do 9, na jugu zemlje od 9 do 13 °C. U Bugojnu jutros u 7 sati bilo je 5 stepeni ,a u 11 je zabilježeno 7 stepeni. U petak 12.01.2018., pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Hercegovini razvedravanje. U Bosni povremeno i ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 °C.