Servisne informacije 13.o4.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Povoljni uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Na području SBK,zbog aktuelnih radova, izmjenjen je režim saobraćaja na putnom pravcu M-16 Poriče-Kupres.Protekla 24 sata dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena.

Iz saobraćaja je isključeno 9 vozača i 3 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 156 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 56 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Tokom posljednja 24 sata zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 3 osobe, od kojih 2 u Travniku i 1 u Donjem Vakufu. Prilikom kontrole saobraćaja oduzeta su 3 motorna vozila, od osoba koje se su evidentirane kao višestruki povratnici u vršenju prekršaja, a za ranije počinjene prekršaje imaju veći iznos neplaćenih novčanih kazni. U Travniku je oduzeto vozilo „Passat“ i vozilo marke „Golf“ ,a u Gornjem Vakufu-Uskoplju motorno vozilo „Passat“. Navedeno vozilo oduzeto je od osobe koja je počinila više prekršaja u ranijem periodu sa vozilom stranih registarskih oznaka.

Vrijeme

Danas u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodne ponegdje na zapadu, sjeverozapadu i centralnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi, a u večernjim satima kiša u Posavini. Vjetar, slab, uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 18 do 24 °C. U Bugojnu jutros u 8 sati bilo je 3 stepena ,u 12 sati bilo je 16 stepen,a u 13 sati temperatura zraka je iznosila 18 stepeni.

U petak 14.04.2017., u Bosni pretežno oblačno vrijeme,a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili pljuskovi se povremeno očekuju u Hercegovini, i ponegdje na zapadu i istoku Bosne. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 11 do 17, na jugu od 18 do 22 °C.