Servisne informacije 14.07.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putevima u BiH saobraća se uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična preticanja. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj. Proteklog vikenda na području SBK dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 203 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 32 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 4 vozač i 1 vozilo. Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

VRIJEME

 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 30, na jugu od 32 do 35 °C.

Jutros u 8 sati u Bugojnu je zabilježeno 16 stepeni,a u 11 je temperatura zraka iznosila 24 stepena.

U subotu 15.07.2017., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva ili prema kraju dana, postepen porast naoblake, ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na krajnjem jugoistoku Hercegovine, može usloviti slab pljusak kiše. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Heregovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 30 do 35 °C. Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 30, na jugu od 32 do 35 °C.