Servisne informacije 16.10.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Saobraćajna situacija u BIH povoljna,a u jutarnjim i večernjim satima,magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu,informišu iz BIHAMK-a. U toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta M-17, kod mosta u Konjicu, zbog čega vozila na ovom lokalitetu saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na istom magistralnom putu (M-17), na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraća se jednom trakom. Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini. Proteklog vikenda na području SBK dogodilo se 27 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 4 osobe su zadobile teže a 4 osobe lakše tjelesne povrede. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 316 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 223 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 26 vozača, od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Iz saobraćaja je isključeno i 6 vozila. Od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju prekršaja oduzeta su dva vozila. U Travniku je oduzeto vozilo marke Opel Astra, čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni 2.520 KM, a u Gornjem Vakufu oduzeto je vozilo Opel Kadet zbog duga neplaćenih kazni u iznosu od 1.130 KM.

Vrijeme 

Nakon maglovitog jutra ,danas, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka se uglavnom kretala između 19°C i 26°C.

Jutros u 8 sati u Bugojnu je temperatura zraka iznosila 2 stepena, dok je u 13 sati zabilježeno 17 stepeni.

U utorak, 17.10.2017., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne će biti magle u Krajini, na sjeveru Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19°C i 26°C.