Servisne informacije 17.04.2024.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mokar ili mjestimično zasniježen, a upozoravamo na odrone, kao i na učestalo obaranje stabala i granja na kolovozu.

Počeli su radovi na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Naredna dva dana (18. i 19.04.) zbog obavljanje redovnog servisa tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin-Bradina od 08 sati ujutro do završetka radova biće obustavljen saobraćaj i to u smjeru Tarčin-Bradina u četvrtak 18.04., a u smjeru Bradina-Tarčin u petak 19.04.Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta-navode iz BIHAMK-a.

Protekla 24 sata na području SBK evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a jedna lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 292 prekršajna naloga, od kojih je 177 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Vrijeme

Prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo oblačno vrijeme. U Bosni je zabilježena kiša ili snijeg, a u Hercegovini lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 11 sati (°C): Bjelašnica -6; Sokolac 0; Ivan Sedlo 1; Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 2; Bugojno 4; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Livno, Sanski Most, Zenica, Zvornik 5; Prijedor 6; Mostar 9; Široki Brijeg 10; Neum 13; Trebinje 14;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U nizinama Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. Djelimično smanjenje naoblake i postepeni prestanak padavina poslije podne i u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu zemlje do 15 °C.