Servisne informacije 18.o7.2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putevima u BiH danas se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic danas se saobraća jednom trakom, naizmjenično. Jednom trakom saobraća se i u mjestu Donja Jablanica na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, gdje su danas počeli radovi. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1). Na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje čeka se oko 2 sata, a na GP Gabela Polje oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima,saopćavaju iz BIHAMK-a.

Proteklog vikenda na putevima SBK-a dogodilo se 37 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba teže i 2 osobe lakše povrijeđene. Dana 16/17.07.2016. godine u periodu od 22,00 do 02,00 sati na području cijelog kantona provedena je pojačana kontrola saobraćaja. Akcenat kontrole je bio utvrđivanje alkoholiziranosti vozača i neregistrovanosti vozila. Tom prilikom iz saobraćaja je isključeno ukupno 11 vozila i 35 vozača motornih vozila, uručena su 244 prekršajna naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirana su 63 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine.

VRIJEME

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje do kraja dana.U Hercegovini vedro. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu od 26 do 31 stepen.

U Bugojnu jutros u 8 sati je bilo 13 stepeni,a u 13 sati su registrovana 24 stepena. 

Sutra malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu i jugozapadu. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, u centralnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu od 29 do 32 stupnja.