Servisne informacije 24.10.2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pretežno suh ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Proteklog vikenda na području SBK dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda, od kojih je najviše evidentirano na području općine Travnik – 13 saobraćajnih nezgoda, a zatim po 4 na području Jajca i Viteza. U saobraćajnim nezgodama nije bilo povrijeđenih osoba.

VRJEME

Nakon maglovitog jutra u drugoj polovini dana,danas, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U Bugojnu jutros u 8 sati bilo je 5 stepeni,dok je u 13 sati zabilježeno16 stepeni.

U utorak, 25.10.2016., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. U noći na srijedu naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu i u Krajini do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.