Servisne informacije 24.10.2017.godine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Kolovoz je mokar ili vlažan na većini putnih pravaca, zbog čega savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje kolovoz je suh, a vozačima skrećemo pažnju na učestale jake udare vjetra. I dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini. Zbog radova se usporeno saobraća na magistralnom putu M-17 na lokalitetima: Konjic (kod mosta), Donji Hadžići, i Drivuša, kao i regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Aktivirana su klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama, izmjenjen je režim saobraćanja. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Protekla 24 sata na području SBK dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 101 prekršajni nalog, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 3 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača od kojih je 1 vozača lišen slobode i zadržan u policijskim stanicama do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Jedno vozilo je privremeno oduzeto od osobe koja je vršila prevoz ilegalno posječenih drva.

Vrijeme

Danas u Bosni oblačno sa kišom uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, prije podne i u zapadnim područjima. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1200 metara nadmorske visine. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. U Bugojnu jutros u 8 sati temperatura zraka je iznosila 6 stepeni. U srijedu, 25.10.2017., u Bosni pretežno oblačno prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje se u drugoj polovini dana predviđa smanjenje oblačnosti. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka. U većem dijelu Hercegovine pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine prije podne. Vjetar u Bosni slab promijenljivog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura prije podne. Poslije podne bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 6°C, na jugu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8°C i 14°C, na jugu od 16 do 20°C.