Servisne informacije 26.07.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pretežno suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila, karakterišu odvijanje saobraćaja na putevima u BiH.

Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, do 29.07., u vremenu od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce. Počeli su radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07 do 17 sati, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.Radovi na osvjetljavanju dijela petlje Blatuša kod Zenice izvode se danas do 19 sati, zbog čega vozila na ovoj petlji (na mostu) saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres-informišu iz BIHAMK-a.

Protekla 24 sata na podrucju SBK dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je nije bilo povrijeđenih osoba.Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena je ukupno 141 prekršajni nalog, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 43 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključeno 4 vozača i 1 vozilo.

VRIJEME

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi u Hercegovini, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne, a od sredine dana prema večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje. Postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.U Bugojnu jutros u 8 sati temepratura zraka je iznosila 15 stepeni, dok je u 11 sati zabilježen 21 stepen.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.07.2017 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima slabiji lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine i zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.