Servisne informacije 30.08.2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Suh kolovoz i umjerena frekvencija vozila, pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja u BiH.

Bez obzira na povoljne uslove, iz BIHAMK-a vozače savjetuju da izbjegavaju rizična preticanja i da vožnju prilagode uslovima na putu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima, pa je i na takvim dionicama potreban pojačan oprez. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi izmjenjen je režim saobraćanja i postavljena privremena signalizacija, čije poštivanje je obavezno. U tunelu Skela na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf, zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova u vremenu od 09 do 17 sati, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Protekla 24 sata na području SBK-a dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 154 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 102 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 3 vozača i 1 vozilo.

Vrijeme

Danas  u našoj zemlji preovladava sunčano vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature iznose   od 26 do 30, na jugu do 34 °C.

U Bugojnu jutros u 8 sati temperatura zraka se kretala oko 9 stepeni dok su u 12 sati zabilježena 22 stepena.

U četvrtak 31.08.2017., pretežno sunčano. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 21, a dnevne od 29 do 35 °C.