Servisne informacije za 01.05.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu. Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa, do 03.05. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralni putevi M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

PS BUSOVAČA

10:00 do 15:00 sati Kaćuni, Polje i Lugovi

Vremenski izvještaj:

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim područjima.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 1 stepeni, Sokolac 4, Bugojno, Goražde, Kupres, Livno i Srebrenica 6, Ivan Sedlo i Zvornik 7, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Jajce i Sarajevo 8, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 9, Bihać 10, Trebinje 11, Mostar 12, Neum 15 stepeni.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u jugozapadnim, zapadnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine, uglavnom, u cijeloj zemlji. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: većinom od 5 do 15, a na sjeveru i zapadu Hercegovini od 20 do 35 l/m2. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni.