Servisne informacije za 01.07.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slabiji promet vozila.

Izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima gdje je u ovim jutarnjim satima promet vozila pojačan. Povremene polusatne obustave aktuelne su od 07 do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine, a razlog su radovi na deminiranju terena. Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz kraće obustave (semafor).

Radovi su aktuelni i na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralnim putevima: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-14 Srbljani-Bihać i M-6 Čapljina-Ljubuški, kao i magistralnim putevima na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

Vremenski izvještaj:

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati:

Bjelašnica 11 stepeni, Ivan Sedlo 15, Bugojno i Livno 17, Jajce i Sanski Most 18, Sarajevo 19, Bihać i Zenica 20, Tuzla 21, Gradačac, Mostar, Neum i Stolac 22 C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili prema kraju dana ponegdje u istočnim, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne, porast naoblake, može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 27 do 31, na jugu od 30 do 34 °C.