Servisne informacije za 02.01.2018.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vidljivost je jutros zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a idvajaju putni pravci: Konjic-Mostar, Doboj-Tuzla-Bijeljina, Tuzla-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Kaonik-Kiseljak.

Kolovoz je pretežno mokar, a ugaženog snijega ima na putnom pravcu Glamoč-Mrkonjić Grad. Pažnju skreću i na magistralni put M-15 Livno-Šujica, gdje je kolovoz mjestimično zaleđen. Na moguću poledicu upozoravaju i na ostalim putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog novogodišnjih praznika, do večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Savjetuje se maksimalna oprezna vožnja i podsjećaju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Vremenski izvještaj:

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. Temperature zraka u 07 sati:

Bjelašnica -3 C, Ivan Sedlo i Sokolac 2, Bugojno, Livno, Sanski Most i Trebinje 4, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 5, Banja Luka, Brčko, Doboj, Grude, Široki Brijeg i Zvornik 6, Srebrenica 7, Mostar 8 C.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima, više padavina se očekuje u Hercegovni i zapadnim područjima, a tokom prije podneva padavine će postepno jačati. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Padom temperatura kiša će ponegdje i u nižim djelovima preći u susnježicu i snijeg. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. U noći na srijedu smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu do 11 stupnjeva.