Servisne informacije za 02.06.2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozače iz BIHAMK-a savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16. Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajaju se dionice: Priboj-Simin Han, Gračanica-Lukavac, Tuzla-Srebrenik, Banja Luka-Čelinac, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most. Do povremenih kraćih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati dolazi na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine. Na putevima SBK dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene. Iz saobraćaja je isključeno 5 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručena su 144 prekršajna naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentiran je 81 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

RADARSKE KONTROLE – SREDNJOBOSANSKI KANTON Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača. Nema najavljenih radarskih kontrola

VRIJEME Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u jutarnjim satima i prije podne. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, mjestimično sa kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Na krajnjem jugu uglavnom suho i bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27 stupeni .