Servisne informacije za 04.01.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Zbog niskih temperatura , iz BIHAMK-a, vozače upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Uz maksimalno opreznu vožnju savjetuju i posjedovanje zimske opreme, koja je zakonski obavezna na putevima u BIH dok je za teretna vozila obavezno korištenje lanaca na prevojima: Karaula, Nišići, Romanija, Rogoj i Han Pogled.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvojeni su pravci: M-16,2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Rajlovac, puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije),

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

Vremenski izvještaj:

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bijeljina, Gradačac i Srebrenica -12; Sokolac i Tuzla -11; Doboj, Drvar i Zenica -10; Banja Luka, Jajce i Sanski Most -9; Bugojno, Ivan Sedlo i Sarajevo -8; Bihać -7; Bjelašnica -6; Livno -5; Kupres -2; Mostar 0; Stolac i Trebinje 3; Neum 4 °C.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne padavine se očekuju ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Do kraja dana i u večernjim satima padavine se očekuju i u cijeloj zemlji. Uglavnom će padati kiša, koja se može lediti u dodiru s tlom. U višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -12 do -6, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 6 do 10 stepeni. U 7 sati u Bugojnu -8 C.