Servisne informacije za 04.03.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zbog snijega koji je sinoć padao u sjeverozapadnim predjelima BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu od 2 do 5 cm ima na dionicama: Bihać-Vrtoče-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Ključ-Sanski Most i Glamoč-Mlinište. Dodatne poteškoće vozačima na području Jablanica-Konjic i Bugojno-Makljen pričninjava smanjena vidljivost zbog magle. U ostalim krajevima naše zemlje saobraćaj se odvija po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, dodatan oprez se savjetuje na dionicama u usjecima.

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila do 15.04. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

Vremenski izvještaj:

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U sjeverozapadnim područjima Bosne je zabilježena slaba kiša i slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C):

Bjelašnica -7; Kupres, Sokolac -3; Ivan Sedlo 0; Bugojno, Livno, Sarajevo 1; Banja Luka, Drvar, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Tuzla 2; Bijeljina, Doboj, Goražde, Trebinje 3; Stolac, Zenica, Zvornik 4; Mostar, Srebrenica 5; Neum 6 C.

Danas će u Krajini, sjevernim područjima Bosni i djelimično u centralnim preovladavati oblačno vrijeme sa slabom kišom i snijegom. Do kraja dana postepeni prestanak padavina. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 13 °C.