Servisne informacije za 04.05.2016.godine

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu BiH, vozi se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Pojačana je frekvencija vozila u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Zbog novih padavina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Na autoputu A-1 saobraća se po mokrom kolovozu bez dužih zastoja. Na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi u toku su sanacioni radovi, a saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine. Počeli su radovi na redovnom održavanju na dionici M-16 Bugojno-Kupres u mjestu Poriče. Svaki dan osim nedjelje, u vremenu od 07 do 15 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 10 minuta. Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja mogući su i na dionicama: Bosansko Grahovo-Livno, Jajce-Banja Luka, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most. Vozače podsjećamo da je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj pomenutih vozila odvija se kroz grad. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja,informišu iz BIHAMK-a. Protekla 24 sata na području SBK dogodile su se 3 saobraćajne nezgode u kojima su 3 osobe lakše povrijeđene. Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 4 vozača motornih vozila, uručeno je 49 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarima evidentirano je 13 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Vrijeme

U Bugojnu oblačno i kišovito.Temperatura zraka u 8 sati je iznosila 9 stepeni,a u 11 sati je bilo 11 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura se kreće od 10 do 16, na jugu do 19 stupnjeva.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom prije podne. Tokom poslije podneva u sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stupanj.