Servisne informacije za 04.07.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

STANJE NA PUTEVIMA

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila napominju iz BIHAMK-a da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Završeni su radovi na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit, tako da na ovom lokalitetu ponovo saobraćaju sve kategorije vozila, a na snazi je zabrana kretanja teretnih vozila kroz grad.

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, aktuelne su do 15 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Informativni centar BIHAMK-a zdvaja autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RASPORED NAJAVLJENIH RADARSKIH KONTROLA U SBK ZA 04. 07. 2016.god.

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim najavljenih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.). Savjetuje se svim učesnicima u saobraćaju poštivanje saobraćajnih propisa (posebno onih o ograničenju brzine), kako bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije).

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih mobilnih radarskih kontrola.

VRIJEME JUTROS

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati:

Bjelašnica 7 stepeni,

Ivan Sedlo 12,

Kupres 13,

Bihać, Bugojno, Jajce, Livno i Sarajevo 16,

Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 17,

Doboj, Goražde, Gradačac, Tuzla i Zenica 18,

Trebinje 23,

Neum i Stolac 24,

Mostar 25 stepeni.

PROGNOZA ZA DANAS

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim, istočnim i djelimično sjeverozapadnim područjima Bosne uz prolazno nisku naoblaku. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature od 24 do 30, na jugu od 31 do 34 °C.

Biometeorološka prognoza će biti povoljna, stoga bi se većina stanovništva trebala osjećati ugodnije. Osjetljive osobe neće imati većih poteškoća, ali ipak ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima.