Servisne informacije za 04.12.2016.god.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Saobraćaj se ovoga jutra odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. U centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, iz BIHAMK-a upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetuju na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Danas u vremenu od 09 do 16:30 sati, zbog radova u tunelu Vranduk 2 na dionici M-17 Zenica-Žepče, izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u tunelu u smjeru Žepča obustavlja i preusmjerava na lokalnu cestu, dok se u smjeru Zenice odvija usporeno u zoni izvođenja radova. Aktuelni su radovi na magistralnim putevima: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralnim putevima M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vremenski izvještaj:

Jutros je na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati (°C):

Sokolac -12; Tuzla -7; Bijeljina, Srebrenica -6; Bjelašnica, Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo, Zenica -5; Banja Luka, Goražde, Zvornik -4; Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo -3; Gradačac, Prijedor -2; Bihać -1; Trebinje 4; Mostar 6; Neum 8;

Danas će u većem dijelu naše zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnosti. U Krajini, uglavnom, pretežno oblačno. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 11 do 15°C.