Servisne informacije za 04.4.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A1 Vlakovo – Butile u mjestu Treševine odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine. U toku su i radovi na sanaciji dilatacionih naprava, na lijevoj strani autoceste, na dionici Visoko-Podlugovi, saobraćaj se odvija jednom trakom. Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.Izdvajaju se putni pravci: Čapljina-Doljani, Potoci-Mostar, Jajce-Crna Rijeka, Tuzla-Šićki Brod i Derventa-Srbac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Iz BIHAMK-a vozače napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Radarske kontrole u SBK-a:

Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci.

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik.

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

Vremenski izvještaj:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):

Bjelašnica 3; Sokolac 4; Drvar 5; Bugojno i Livno 6; Jajce, Prijedor i Sanski Most 7; Banja Luka 8; Doboj, Sarajevo, Stolac i Tuzla 9; Bijeljina, Ivan Sedlo i Zenica 10; Mostar 11; Neum, Trebinje i Zvornik 12; Gradačac 16; Bihać 18 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar većinom slab, u Krajini od sredine dana prema poslije podnevnim satima i umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.