Servisne informacije za 06.03.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama pada slab snijeg. Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Kupres i Sokolac 1; Livno 3; Drvar i Ivan Sedlo 4; Doboj, Jajce, Sarajevo i Tuzla 5; Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Srebrenica, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 6; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Trebinje 7; Čapljina 8; Mostar i Neum 9; Bihać 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C.