Servisne informacije za 06.09.2017.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ovoga jutra nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i skrećemo pažnju na povećan broj djece na saobraćajnicama, posebno u blizini škola.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini. Danas počinju i radovi na izgradnji rasvjete petlje Svilaj, na magistralnom putu M-14.1 Odžak-Donji Svilaj. Radovi će se izvoditi od 07 do 18 sati, a vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom. Zbog minerskih radova danas od 12 do 16 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Polijice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 130 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 22 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključen 1 vozač i 2 motorna vozila.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano. Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 5; Drvar, Jajce i Srebrenica 8; Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo i Tuzla 9; Sanski Most 10; Bihać, Doboj, Prijedor i Zvornik 11; Banja Luka i Bijeljina 12; Stolac 13; Trebinje 14; Gradačac i Grude 15; Mostar 17; Neum 19°C.

Danas u Bosni sunčano prije podne. Poslije podne postepeno povećanje oblačnosti sa sjevera. U Hercegovini danas sunčano. U noći na četvrtak slabiji lokalni pljuskovi su mogući u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C.