Servisne informacije za 06.12.2018.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pojačana je frekvencija vozila, posebno u blizini većih gradskih centara.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravamo na moguće nailaske na zaleđen kolovoz, posebno na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima -informišu iz BIHAMK-a.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica. Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Protekla 24 saat u SBK-u je evidentirano 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Dana 05.12.2018.godine oko 22,00 sati na regionalnom putu R440 u mjestu Han Bila, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko vozilo marke Golf II, registarskih oznaka J38 A 558, kojim je upravljao M.J. rođen 1971. godine iz Travnika, ostvarilo kontakt sa maloljetnim pješakom iz Travnika. U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je pješak, a uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 333 prekršajna naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 244 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 3 vozača.

Vrijeme 

Jutros je na sjeverozapadu Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -6; Bugojno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla, Zenica -5; Banja Luka, Bijeljina, Jajce -4; Brčko, Livno -3; Sanski Most, Široki Brijeg -2; Bihać, Stolac -1; Trebinje 2; Mostar 5; Neum 6 stepeni.

Danas je u Krajini preovladavalo oblačno vrijeme. U ostatku naše zemljem, nakon pretežno sunčanog jutra, tokom dana očekuje se postepeno naoblačenje. Poslije podne slaba kiša je moguća u Krajini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 12 °C.

U petak 07.12.2018., u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima porast naoblake. Vjetar u Bosni slab južni i jugozapadni, a u Hercegovini prije podne slaba bura, a poslije podne slab jugo. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 7 do 11, na jugu od 10 do 14 °C.