Servisne informacije za 08.05.2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Uz povoljne vremenske prilike pojačan je broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa vozače pozivamo na dodatni oprez.

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom saobraćajnom trakom vozi se na mostu preko rijeke Save u Orašju, kao i na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta. Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u tunelu Lendava, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje na ovoj dionici. Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Danas od 17:45h održava se mini maraton na relaciji Mostar-Široki Brijeg. Na navedenoj dionici saobraćat će se usporeno do prolaska sudionika utrke.

VRIJEME

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 3; Sokolac 8; Bugojno 9; Ivan Sedlo, Jajce 10; Doboj, Sanski Most, Sarajevo 11; Bihać, Tuzla, Zenica 12; Banja Luka, Livno, Zvornik 13; Bijeljina, Gradačac 14; Brčko 15; Grude, Široki Brijeg 16; Stolac, Trebinje 18; Mostar, Neum 20;

Danas  u našoj zemlji preovladava sunčano vrijeme. Poslije podne porast naoblake ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Krajem dana i u večernjim satima pljuskovi su mogući u centralnim, jugoistočnim i ponegdje sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 24, na jugu od 23 do 28 °C.

U srijedu 09.05.2018., sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom dana porast naoblake. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 21 do 26 °C.

U četvrtak 10.05.2018., nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 21 do 27 °C.