Servisne informacije za 09.11.2018.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sporija i opreznija vožnja odvija se zbog magle,koja se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a izdvajaju  šire područje Gračanice, Mrkonjić Grada, Prijedora, Donjeg Vakufa i Doboja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Ortiješ, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Protekla 24 sata na području SBK evidentirane su 4 saobraćajne nezgode, u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 209 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 100 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača.

VRIJEME

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stupnja. Jutros u 7 sati temepratura zraka u Bugojnu iznosila 4 stepena dok je u 11 sati zabilježeno 7 stepeni.

 Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stupnja.