Servisne informacije za 1.12.2016.god.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom, odnosno vlažnom kolovozu.

 

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Prema informaciji iz MUP-a SBK-a, tokom protekla 24 sata na putevima našeg kantona dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena. Iz saobraćaja su isključena 2 vozača i 5 motornih vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su 244 prekršajna naloga, a mobilnim radarom evidentirano je 99 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Radarske kontrole na području SBK-a: Stacionarni radari _ M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA),M-5 Vitez (kod Impregnacije),M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni,M-5.1 Brnjaci, M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik, M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača.

VRIJEME: Jutros je Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Sokolac -6; Bugojno i Ivan Sedlo -4; Drvar i Sarajevo -3; Jajce, Livno i Srebrenica -2; Bihać, Sanski Most, Tuzla i Zenica -1; Doboj i Stolac 0; Banja Luka i Zvornik 1; Gradačac 2; Mostar i Trebinje 3; Neum 6°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutro sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana, u sjeveroistočnimi područjima, uz nešto više oblaka može pasti malo kiše ili slab snijeg. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje. Vjetar slab do umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 12 stepeni.