Servisne informacije za 1.6.2016.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

  Na putevima u našoj zemlji saobraća se bez dužih zastoja po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima, dok je na ostalim dionicama frekvencija vozila umjerena.

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Do povremenih polusatnih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena, dolazi u vremenu od 08 do 16 sati na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Priboj-Simin Han, Tuzla-Srebrenik, Banja Luka-Čelinac, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most,informišu iz BIHAMK-a. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

SREDNJOBOSANSKI KANTON

Stacionarni radari: M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije). M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci. M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik. M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Danas  u Bosni i Hercegovini prije podne  umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina poslije podne na jugu i istoku Hercegovine i istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stupnjeva.

U Bugojnu jutros pretežno oblačno.Temperatura zraka u 8 sati je iznosila 14 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana se očekuju pljuskovi. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stupnjeva.